Dry needling in Hilversum?

In onze praktijk in Hilversum zijn de fysiotherapeuten onder andere gespecialiseerd in dry needling. Dry-Needling wordt steeds vaker als behandelmethode gebruikt in de fysiotherapie. De methode wordt steeds populairder en wetenschappelijk onderzoek bevestigd de positieve resultaten. Bij Dry-Needling worden spieren door middel van een dunne naald aangeprikt om zo (langdurige)ontspanning te creëren.

Voor wie is Dry Needling?

Dry-Needling wordt doorgaans toegepast bij alle leeftijdscategorieën. De fysiotherapeuten kunnen (indien nodig) dry-needling toepassen in het hele lichaam. Vaak wordt er tijdens een behandeling niet alleen aan dry-needling gedaan, ook worden er andere behandelmethodes toegepast om resultaat te behalen. In overleg met de patiënt wordt de behandelmethode in kaart gebracht en doorlopen.

Wanneer wordt Dry Needling toegepast?

Wanneer er in de spieren pijnpunten worden geconstateerd (triggerpoints) kan er Dry-Needling worden toegepast. De triggerpoints kunnen voorkomen in het hele lichaam. Doordat de spier niet goed doorbloed wordt en niet de juiste bouw-voedingsstoffen ontvangt kunnen verkrampingen in de spier ontstaan.

Hoe werkt een Dry Needling behandeling?

Kleine verkrampingen in de spieren kunnen verholpen worden door er kort en gericht een naald in te prikken. Een Dry-Needling behandeling is niet of nauwelijks pijnlijk, door het prikken in de spier komt hij kort op spanning waarna er complete ontspanning ontstaat. De fysiotherapeut zal oefeningen en tips meegeven om het effect van Dry-Needling zo lang mogelijk aan te laten houden.

Is dry needling altijd nodig?

Dry needling is één tool uit de gehele gereedschapskist van onze fysiotherapeut of chiropractor. De uitkomsten van dry needling zijn zeer positief. Toch kan het zijn dat de therapeut met u besluit een andere technieken erbij te gebruiken om de klacht beter aan te pakken.

Welke specialisten kunnen Dry Needling?

Angela Gödecke

Fysiotherapeut, Echoscopist

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut

Jeroen Vermeer

Fysiotherapeut

Dry Needling in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Fysiotherapie Hilversum?