Op zoek naar een geriatrie fysiotherapeut in Hilversum?

MoveWell Hilversum heeft de specialisatie geriatrie is huis en kan u helpen! Bij MoveWell gaan wij verder dan alleen de reguliere fysiotherapie. We bieden gespecialiseerde zorg voor geriatrische patiënten. Onze praktijk is volledig toegewijd aan het ondersteunen en behandelen van klachten en aandoeningen die veelal optreden bij het ouder worden.

Bij MoveWell hebben we niet alleen de kennis en ervaring om geriatrische patiënten effectief te behandelen, maar ook de juiste materialen en een speciaal ontworpen oefenruimte die aansluiten bij de behoeften. We begrijpen dat elke patiënt uniek is en vereist een zorgplan op maat. Wij werken daarom nauw samen met verwijzers en specialisten in de omgeving, zodat we een uitgebreide aanpak kunnen bieden.

Wij zijn er om u te helpen bij uw geriatrische therapie en uw welzijn te verbeteren.

Wat doet een geriatrie fysiotherapeut?

Een geriatriefysiotherapeut is een specialist in de fysiotherapie die gespecialiseerd is in het behandelen van oudere volwassenen met diverse gezondheidsklachten en aandoeningen. Onze deskundige richt zich op het optimaliseren van de levenskwaliteit en kan ondersteunen bij het behouden van een maximale mate van zelfstandigheid.

Dankzij de expertise en zorg streven geriatriefysiotherapeuten ernaar om ouderen te helpen genieten van een betere levenservaring en het behoud van hun functionele vaardigheden.

Geriatrie fysiotherapie: zorg op maat voor een diverse doelgroep, niet beperkt tot leeftijd

De geriatrie fysiotherapeut beschikt over een uitgebreide kennis en expertise met betrekking tot de veranderingen die optreden in het lichaam als gevolg van het verouderingsproces. Daarmee begrijpt de geriatrie fysiotherapeut hoe deze veranderingen van invloed kunnen zijn op de algehele gezondheid en het welzijn van de patiënt.

Bovendien heeft de geriatrie fysiotherapeuteen brede kennis over diverse aandoeningen die  volwassenen kunnen treffen, zoals hart- en longaandoeningen, dementie, Parkinson, osteoporose, beroertes, multiple sclerose (MS), amyotrofe laterale sclerose (ALS) en andere leeftijdsgerelateerde aandoeningen.

Hoe ziet een behandeling eruit van een geriatrie fysiotherapeut?

De geriatriefysiotherapeut stelt voor elke patiënt een gepersonaliseerd behandelplan op, gebaseerd op hun unieke behoeften en doelen. Het plan omvat diverse interventies, zoals specifieke oefentherapie om de spierkracht en mobiliteit te bevorderen, balanstraining om het risico op vallen te verminderen, en training in dagelijkse activiteiten om de zelfstandigheid van de patiënt te vergroten.

Fysiotherapie MoveWell werkt samen met meerdere zorgverleners

Naast het direct behandelen, is samenwerking met diverse zorgverleners een essentieel onderdeel van het werk van een geriatrie fysiotherapeut. Communicatie en samenwerking kan onder andere gericht zijn naar andere huisartsen, specialisten en ergotherapeuten. Telkens met als doel de best mogelijke zorg te bieden.

Ons motto is ons streven: MoveWell Feel Better

Ons streven als geriatrie fysiotherapeut is om u te begeleiden naar een optimaal levensplezier, waarbij we de obstakels die voortkomen uit het ouder worden en complexe gezondheidsuitdagingen proactief aanpakken.

Welke opleiding heeft een geriatrie therapeut?

Het pad naar het worden van een geriatrie fysiotherapeut is geen eenvoudige weg. Na afronding van de reguliere fysiotherapie opleiding is het pas mogelijk om verder te specialiseren. De geriatriefysiotherapeut is een specialist binnen het vakgebied van fysiotherapie, die een grondige vierjarige masteropleiding heeft gevolgd die specifiek gericht is op het verlenen van zorg aan “kwetsbare” ouderen.

Welke geriatrische klachten zien wij veel in de praktijk?

Hieronder vindt u voorbeelden van diverse klachten waarbij geriatriefysiotherapie geïndiceerd kan zijn en waar cliënten mogelijk hinder van kunnen ondervinden:

Onze doelgroep nog meer uitgelegd...

Bij het bereiken van het vijftigste levensjaar wordt er vaak gesproken over het “oud” zijn, maar wij geloven sterk in de kracht en vitaliteit van het lichaam en vermijden graag dat label. Niettemin kunnen er veranderingen optreden in de lichaamsfuncties naarmate men ouder wordt. Naarmate je bijvoorbeeld de leeftijd van 75 bereikt, merk je dat bepaalde klachten, blessures en complicaties vaker voorkomen. Mensen worden dan kwetsbaarder, afhankelijker en ervaren een verslechtering van hun gezondheid. Geriatrie fysiotherapeuten behandelen deze doelgroep, evenals ouderen die lijden aan chronische of langdurige aandoeningen waarbij het lichaam wat sneller kwetsbaar kan worden. Daarnaast behandelen geriatrie fysiotherapeuten ook patiënten met specifieke aandoeningen die nog niet tot de oudere groep behoren, zoals bijvoorbeeld bij een beroerte of Multiple Sclerose (MS).

Om te beoordelen of iemand kwetsbaar is, spelen verschillende fysieke en psychologische factoren een rol, zoals afname in loopsnelheid, verminderde fysieke activiteit, gewichtsverlies en mogelijke cognitieve beperkingen.

Welke geriatrie therapeut kan u nu helpen?

Merle Leemhuis

Oefentherapeut, Geriatrie Fysiotherapie

Geriatrie fysiotherapie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze geriatrie therapeut u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. MoveWell, Feel Better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Hilversum?