Op zoek naar een fysiotherapeut in Hilversum bij Parkinson?

Fysiotherapie MoveWell in Hilversum is gespecialiseerd in het behandelen en revalideren van mensen met Parkinson. De fysiotherapeut of oefentherapeut kan bij Parkinson klachten verminderen door speciaal hiervoor ontwikkelde beweegprogramma’s.

MoveWell werkt nauw samen met verwijzers, artsen en andere specialisten om het traject effectief te laten verlopen. Zo kunnen wij in ons medisch centrum met onze innovatieve en wetenschappelijke aanpak u effectieve zorg bieden.

Onze fysiotherapie kan veel betekenen bij de ziekte van Parkinson. Hieronder volgen enkele voorbeelden van wat een fysiotherapeut kan doen bij Parkinson.

Verbeteren van bewegen

revalidatie-na-botbreuken

Parkinson kan leiden tot problemen met bewegen, zoals stijfheid en trillingen. Oefeningen die gericht zijn op het verbeteren van de houding, beweging en coördinatie kunnen helpen bij het verminderen van stijfheid en het vergroten van de mobiliteit van de patiënt.

Verbeteren van de balans en coördinatie

Balans bij ziekte van Parkinson of MS

Door middel van balans en coördinatie oefeningen kan de fysiotherapeut helpen bij het behouden of vergroten van de balans. Oefeningen kunnen bestaat uit statische of dynamische balans oefeningen. Daarnaast kan er geoefend worden op loopvaardigheid en dubbeltaken.

Behouden van spierkracht en spiermassa

Fysiotherapie aan huis

Met oefeningen gericht op weerstandstraining en functionele bewegingen kan de fysiotherapeut helpen bij het versterken van de spieren en het verbeteren van de dagelijkse activiteiten. Zo kan u zo lang mogelijk zelfstandig mobiel functioneren.

Verlichten van pijn

Parkinsons

Parkinson kan gepaard gaan met pijnklachten, zoals nek- en rugpijn. De fysiotherapeut kan helpen bij het verlichten van deze pijn door middel van massage, ontspanningsoefeningen en andere technieken.

Verminderen van valrisico

valrisico bij Parkinson

Parkinson kan leiden tot een verhoogd risico op vallen. De fysiotherapeut kan helpen om het valrisico te verminderen door middel van valpreventietraining en het aanleren van veilige valtechnieken. Daarbij kan ook gekeken worden naar eventuele hulpmiddelen om het valrisico te verkleinen.

Behouden van zelfstandigheid

actief-blijven-parkison-hilversum

Parkinson kan leiden tot beperkingen in het dagelijks leven, zoals moeite met aankleden en zelfverzorging. De fysiotherapeut kan helpen bij het behouden van de zelfstandigheid door middel van functionele training en het aanleren van technieken om deze activiteiten gemakkelijker te maken.

Wat is de ziekte van Parkinson?

Parkinson, ook wel bekend als de ziekte van Parkinson, is een neurodegeneratieve aandoening die voornamelijk de motorische functies van het lichaam aantast.

Bij de ziekte van Parkinson worden bepaalde zenuwcellen in de hersenen geleidelijk aangetast en beschadigd. Deze cellen produceren een neurotransmitter genaamd dopamine, die een belangrijke rol speelt bij het reguleren van de beweging en coördinatie in het lichaam. Het verlies van dopamine leidt tot verstoringen in de communicatie tussen de hersenen en de spieren, wat resulteert in de karakteristieke symptomen van Parkinson.

Is Parkinson te herkennen? Wat zijn de symptomen bij de ziekte van Parkinson?

Bij de ziekte van Parkinson worden de signalen van de ene hersencel naar de andere hersencel beperkt. Doordat deze signalering wordt verandert, wordt de aansturing van spieren bemoeilijkt. Daardoor kunnen alle dagelijkse bewegingen moeilijker worden. Doordat bewegen meer concentratie en energie vergt worden er vaak concentratieproblemen, verwardheid en slaapproblemen in combinatie gezien. Balansproblemen en vallen zijn hierdoor onvermijdelijk bij Parkinson.

De meest voorkomende symptomen van Parkinson zijn tremoren (trillen) van handen, armen, benen, kaak en gezicht, stijfheid van spieren, traagheid van bewegingen en problemen met evenwicht en coördinatie. Andere symptomen kunnen zijn: verminderde reuk, stemmingswisselingen, depressie, slaapproblemen en cognitieve veranderingen, zoals geheugenproblemen.

Het verschil van Parkinson en parkinsonisme?

Is een verzamelnaam voor aandoeningen die door andere oorzaken als Parkinson wel dezelfde beschadiging hebben in de hersenen. De klachten zijn gelijk aan die van Parkinson. Parkinsonisme kan ontstaan door een slechte doorbloeding van de hersenen, het gebruik van bepaalde medicatie en blootstelling aan giftige stoffen.

Wij zijn hierin gespecialiseerd. Onze fysiotherapeut helpt u graag

De fysiotherapeut kan helpen bij het beheersen van de symptomen en het verbeteren van de kwaliteit van leven van patiënten met Parkinson. De fysiotherapeut kan ook samenwerken met andere disciplines zoals de neuroloog, Parkinsonverpleegkundige, logopedist of ergotherapeut.

Het is van belang dat de fysiotherapeut kennis heeft van de ziekte van Parkinson en geregeld bij- en nascholingen volgt om zijn kennis en kunde op te frissen. Zo hebben wij bij MoveWell onder andere gespecialiseerde fysiotherapie zoals een geriatrie fysiotherapie opleiding waarin de fysiotherapeut u met een extra Master opleiding gericht mensen kan helpen.

Wie zijn onze gespecialiseerde fysiotherapeuten?

Merle Leemhuis

Oefentherapeut, Geriatrie Fysiotherapie

Jasper de Vries

Fysiotherapeut

Fysiotherapie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. MoveWell, Feel Better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell fysiotherapie Hilversum?