Op zoek naar fysiotherapie aan huis in Hilversum?

U kunt ook bij MoveWell terecht voor een fysiotherapie behandeling aan huis! Een behandeling aan huis kan (tijdelijk) noodzakelijk zijn doordat u niet naar de praktijk kan komen door een operatie of door lichamelijke conditie. Indien u een verwijzing heeft komt de therapeut bij u thuis  of in een instelling de behandeling uitvoeren.

Hoe werkt fysiotherapie aan huis?

U kunt hulp van een fysiotherapeut inschakelen wanneer u pijn en/of beperkingen ervaart in het dagelijks leven. Door middel van een op maat gemaakt behandelplan gaat de fysiotherapeut samen met u te werk om de klachten te verminderen.

Indicatie voor fysiotherapie aan huis is er bij klachten altijd. Wanneer u klachten aan het bewegingsapparaat ervaart, kunt u terecht bij de fysiotherapeut. U heeft geen verwijzing nodig van de huisarts. Wachten met lichamelijke klachten kan ervoor zorgen dat klachten erger worden en dat het langer duurt voor klachten verminderen.

Hoe ziet een behandeling er uit?

De aan huis behandeling zal net als in de praktijk bestaan uit een intakegesprek en een onderzoek. U heeft een verwijzing nodig van de arts om in aanmerking te komen. Wanneer u (tijdelijk) niet naar de praktijk kan komen, komt de therapeut naar u toe. Het in beweging brengen van een lichaamsdeel zal de hoogste prioriteit zijn, waarna het kan dat u vervolgens verder behandeld kan worden in de praktijk. Het doel is u zo optimaal mogelijk laten functioneren.

Hoe wordt de kwaliteit gewaarborgd?

De kwaliteit van de fysiotherapeut wordt gewaarborgd doordat onze therapeuten staan ingeschreven bij in het BIG-register en in het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR). Dit betekend dat de therapeut aan alle kwaliteitseisen voldoet die door de Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) zijn opgesteld.

Hoe veel kost fysiotherapie aan huis?

MoveWell heeft een contract met bijna alle zorgverzekeraars. Mocht u niet verzekerd zijn of door de behandelingen heen zijn gelden de volgende kosten voor u;

Bezoek aan huis
Intake en onderzoek na verwijzing €49,00
Behandeling fysiotherapie €46,00

In een instelling
Intake en onderzoek na verwijzing €49,00
Behandeling fysiotherapie €46,00

Wordt fysiotherapie aan huis vergoed?

Behandelingen aan huis van de Fysiotherapeut worden vergoed afhangend van uw klacht vanuit de basis of de aanvullende verzekering.

Vanuit de basisverzekering
Fysiotherapie bij een chronische aandoening van de ‘chronische lijst’ wordt vanaf de 21ste behandeling volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Fysiotherapie bij jongeren tot 18 jaar krijgen vanuit de basisverzekering de eerste 9 behandelingen vergoed. Jongeren tot 18 jaar met een chronische aandoening kunnen alle behandelingen vergoed krijgen.

Vanuit de aanvullende verzekering
Wanneer u de polis raadpleegt, kunt u achterhalen wat uw aanvullende verzekering inhoudt. Fysiotherapie volgen kan wanneer de behandelingen op zijn ook vanuit de aanvullende verzekering.

Wie zijn onze fysiotherapie specialisten?

Fysiotherapie aan huis in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Fysiotherapie Hilversum?