Op zoek naar fysiotherapie in Hilversum?

U kunt ook bij MoveWell terecht voor algemene en gespecialiseerde fysiotherapie!

Fysiotherapie biedt behandelmethodes voor jong en oud. Onze fysiotherapeut behandelt alle klachten aan het bewegingsapparaat van lage rugklachten tot klachten voortkomend uit reumatische aandoeningen. Voor klachten als hoofdpijn of pijn in de schouder, een geopereerde knie en vele andere bewegingsklachten.

Op deze pagina geven wij u meer informatie over de algemene fysiotherapie bij MoveWell.

Waarom naar de fysiotherapeut?

De fysiotherapeut is specialist in bewegen. Als u een blessure heeft, beperkingen in het bewegen ervaart of als u een ziekte of aandoening heeft waarvoor revalidatie of een behandeling van een fysiotherapeut nodig is, dan kunt u een afspraak maken bij MoveWell.

Er wordt samen met u een behandelplan opgesteld om veilig en gezond te kunnen bewegen. De doelen worden gesteld naar aanleiding van uw klacht en uw persoonlijke activiteiten.

Waarom naar Fysiotherapie MoveWell?

MoveWell heeft inmiddels een netwerk aan specialisten om zich heen opgebouwd, met passende effectieve zorg als resultaat.

Wij zijn dankbaar voor onze goede banden met onze verwijzers; de huisartsen maar ook de specialisten uit de omliggende ziekenhuizen in  ’t Gooi.

Fysiotherapie MoveWell heeft zich op meerdere gebieden gespecialiseerd.

Kijk hier ook voor al onze specialisaties.

Hoe ziet een fysiotherapie behandeling er uit?

"Hands on" behandeling

nekklachten fysiotherapie

Een typische behandeling van een fysiotherapeut is uiteraard afhankelijk van uw klachten. De behandeling kan bijvoorbeeld bestaan uit spier technieken en mobilisaties. Er kan gekozen worden voor dry needling en medical taping of het toepassen van behandelapparaten zoals shockwave.

"Hands off" behandeling

kinderen en sport en revalidatie

Het geven van oefeningen en adviezen kan van groot belang zijn om een blessure tot rust te laten komen of juist te activeren.

Revalidatie

Fysiotherapie hilversum rugrevalidatie

Revalidatie of letterlijk ‘valide worden na blessure’. Dit kan door het geven van oefeningen en trainingen in onze medische fitness. MoveWell beschikt over een grote ruimte waar revalidatie kan plaatsvinden.

Wat is het verschil tussen een algemene fysiotherapeut en een gespecialiseerde fysiotherapeut?

Algemene fysiotherapeuten hebben goede kennis van klachten aan het bewegingsapparaat. Een gespecialiseerde fysiotherapeut verdiept zich in een bepaald onderwerp, bijvoorbeeld echografie, sport- en kinderfysiotherapie. Bij MoveWell werken gespecialiseerde fysiotherapeuten.

Wat is de opleiding van de fysiotherapeut?

De Nederlandse fysiotherapeuten hebben een vierjarige hbo-opleiding gevolgd.

De opleiding richt zich op de anatomie, orthopedie, neurologie en de daarbij behorende ziektebeelden. Een fysiotherapeut wordt opgeleid om zelfstandig een fysiotherapeutische diagnose te kunnen stellen. Voltooiing van deze opleiding resulteert in de Bachelor of Health Science.

Na de opleiding worden verschillende Master-specialisaties aangeboden.

Kennis, kunde, ervaring en innovatie

Bij Fysiotherapie MoveWell investeren wij veel in innovatie. Echter is met name ons team aan trouwe ervaren fysiotherapeuten vol kennis de sleutel om u effectief en snel te helpen.

Wat is de oorsprong van de fysiotherapie?

De fysiotherapie is gebaseerd op de heilgymnastiek, dit was gymnastiek om fit en gezond te blijven. De fysiotherapie die wij nu kennen is ontstaan in de eerste helft van de twintigste eeuw. Tijdens de oorlog hadden de eerste fysiotherapeuten de handen vol aan oorlogsslachtoffers. Ze maakten gebruik van oefeningen en massage om het herstelproces na ziekte of operaties te versnellen. De naam fysiotherapie is in 1956 geïntroduceerd. Sindsdien draagt de fysiotherapeut zelf de verantwoordelijkheid van de patiënt en zijn of haar interventies. In Nederland zijn er ongeveer 30.000 fysiotherapeuten geregistreerd. Tegenwoordig is de fysiotherapeut niet meer weg te denken in de gezondheidszorg.

Wie zijn onze fysiotherapie specialisten?

Angela Gödecke

Fysiotherapeut, Echoscopist

Niels van der Meulen

Manueel therapeut

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut

Jeroen Vermeer

Fysiotherapeut

Victor Haasjes

Fysiotherapeut, Handtherapeut

Fysiotherapie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Fysiotherapie Hilversum?