Op zoek naar een handtherapeut voor de behandeling van een polsbreuk in Hilversum?

Gespecialiseerde fysiotherapie of handtherapie voor breuken in de pols is uiteraard afhankelijk van de aard en omvang van de fractuur. Bepaalde fracturen vereisen immobilisatie, terwijl juist andere blessures specifieke oefeningen of aanpassingen van bepaalde bewegingspatronen nodig kunnen hebben.

 

Bij de handtherapie van MoveWell Hilversum, wordt u behandelt door specialisten die niet anders zien dan complexe polsaandoeningen. MoveWell werkt in ’t Gooi nauw samen met verwijzers, omliggende ziekenhuizen en klinieken om de klachten effectief aan te pakken.

Wat is een polsbreuk of polsfractuur?

Een fractuur is een scheur of breuk in een bot. Polsbreuken door vallen komen het meest voor als mensen de val willen breken door de hand uit strekken om de val te breken, helaas met als gevolg dat de pols de gehele belasting opvangt en breekt.

Onze pols bestaat uit 8 kleine botten genaamd de carpale botten en 2 grote botten in de onderarm, namelijk het spaakbeen de ellepijp. Het bot dat het vaakst wordt gebroken in de pols is het spaakbeen ofwel radius. Dit is het bot in de onderarm dat zich het dichtst bij de duim bevindt. Dit wordt ook wel distale radius fractuur genoemd.

Er zijn 3 soorten botbreuken

Type 1 fractuur

Type 1 is een “niet-verplaatste” breuk, waarbij het bot is gebroken, maar zich nog steeds in een normale positie bevindt.

Type 1 fracturen worden meestal zonder operatie behandeld.

Type 2 fractuur

Type 2 – een breuk waarbij een botfragment van zijn normale positie is verschoven.

Type 2 fracturen worden meestal zonder operatie behandeld.

Type 3 fractuur

Type 3 – het meest ernstige type fractuur, waar er meerdere breuken zijn van het bot of botten.

Type 3 fracturen vereisen echter meestal corrigerende polschirurgie. Aansluitend kan het van groot belang zijn om handtherapie te ondergaan om de functie van de pols te herstellen.

Behandeling handtherapeut gedurende de gipsperiode

Terwijl uw bot geneest zal de arm in een gipsverband of een mitella zitten om het stil te houden en genezing te bevorderen. Gedurende die tijd is het belangrijk ervoor te zorgen dat de arm en omliggende niet geblesseerde gewrichten niet te: stijf, zwak of gezwollen raken.

Afhankelijk van het type fractuur, zal de handtherapeut lichte oefeningen voorschrijven om uw schouder, ellebzit. Wij zullen uw trainingsprogramma aanpassen, zodat u uw algehele kracht en conditie kunt behouden zonder de genezing van de pols te belemmeren.oog en vingers in beweging te houden terwijl u in het gips of de mitella zit. Wij zullen uw trainingsprogramma aanpassen, zodat u uw algehele kracht en conditie kunt behouden zonder de genezing van de pols te belemmeren.

Behandeling handtherapeut na de gipsperiode

Nadat uw gipsverband of mitella is verwijderd, is de pols waarschijnlijk stijf en de arm zal zwak voelen. Uw handtherapeut zal uw pols onderzoeken en de behandeling dusdanig afstemmen om de functie te verbeteren en de kracht in uw arm te herstellen.

Hoe kan onze handtherapeut u helpen? De handtherapeut als specialist.

Zoek altijd een gespecialiseerde therapeut voor het behandelen van polsklachten. Handtherapeuten zijn gespecialiseerde fysiotherapeuten die vele complexe hand- en polsklachten behandelen. Het voornaamste streven is om u te helpen de normale beweging, kracht en functie van uw pols terug te krijgen.

Wat houdt de behandeling van onze handtherapeut voor polsfracturen in?

– Het verminderen van pijn en stijfheid

Een manuele behandeling, mobiliserende technieken, om bewegelijkheid te verbeteren en daardoor pijn en stijfheid. Andere technieken zijn rekoefeningen om de spieren en gewrichten beter te laten bewegen.

 

– Het versterken en verbeteren van stabiliteit en mobiliteit

Er zijn verschillende soorten oefeningen voor het herstel van een polsbreuk. In het begin zullen wij uw elleboog voorzichtig bewegen met behulp van ‘passieve bewegingsbereik’-oefeningen. Naarmate uw arm sterker wordt worden dit meer actieve bewegingsoefeningen.

 

Weerstandsoefeningen worden gegeven in een later stadium. Denk hierbij aan oefeningen met gewichten of elastische banden.

 

– Het oppakken van uw normale dagelijkse activiteiten.

De handtherapeut adviseert u hoe u bepaalde activiteiten moet uitvoeren. Denk hierbij aan aankleden, werken op een computer en koken.

 

We zullen uw geïndividualiseerde programma ontwerpen op basis van een onderzoek van uw pols, doelen, mate van fysieke activiteit en algemene gezondheid.

 

Afhankelijk van welke sport u doet of uw werk, zal de handtherapie hierop afgestemd worden.  De handtherapeut zal een gespecialiseerd programma ontwikkelen om uw specifieke behoeften en doelen te halen.

Handtherapie en fysiotherapie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell fysiotherapie Hilversum?

Welke specialist kan u helpen met uw klacht?

Angela Gödecke

Fysiotherapeut, Echoscopist