Knieklachten behandelen in Hilversum?

De knieën worden de gehele dag belast en zijn dus vatbaar voor klachten. De knie is een complex gewricht, het is van oorsprong een scharniergewricht maar het kan ook licht draaien en schuiven. Door verschillende structuren wordt de knie gestabiliseerd. Klachten aan de knie kunnen uitstralen naar het onderbeen en geven vaak pijnklachten.

Specialisme en samenwerkingen?

Onze specialistische knie aanpak wordt gewaardeerd door de specialisten, orthopeden of andere begeleidende artsen in de regio. Dankzij verwijzingen en goede samenwerking kunnen onze fysiotherapeuten u nog beter begeleiden.

Bij MoveWell zijn wij trots op de goede samenwerking met het ziekenhuis. Optimaal herstel gaat alleen wanneer er goede communicatie is tussen de artsen specialisten en de onze fysiotherapie.

Wat zijn oorzaken van knieklachten en hoe zijn die te herkennen?

De oorzaak van knieklachten wordt vaak veroorzaakt door overbelasting van het kniegewricht. Dit kan ontstaan door te zwaar trainen, waarbij vooral hardlopen een zware belasting is voor de knieën. Blessures aan de knie komen helaas ook vaak voor. Bijvoorbeeld wanneer de noppen van de schoen in het gras staan geankerd en een grote rotatie in de knie wordt gemaakt. Maar ook door ouderdom worden de knieën aangetast.

Er zijn veel klachten aan de knie mogelijk. Zo kunt u pijnklachten ervaren, het gevoel hebben dat de knie ‘op slot’ staat, een pijnlijke knie na het sporten of traplopen, of vooral stijfheid bij het opstaan uit bed na een nacht slapen. Dit zijn helaas voor veel mensen herkenbare klachten. Er zijn te veel oorzaken om op deze pagina te bespreken, daarom zullen hieronder de bekendste oorzaken worden genoemd.

Hoe functioneert de knie?

Bij deze eerst een stukje anatomie om uw klacht en onze behandeling beter te leren begrijpen. De knie is een scharniergewricht die wordt gevormd door het bovenbeen, het scheenbeen en de knieschijf. De knie moet ervoor zorg dat de schokken, die ontstaan tijdens het lopen en rennen, worden opgevangen. Het kniegewricht dankt zijn stabiliteit aan de banden die om het gewricht zijn geweven en de sterke spiergroepen. Het botuiteinde van het bovenbeen past niet goed op het scheenbeen. Daartussen liggen schijfjes van kraakbeen (menisci) die de druk verdelen en als schokdemper dienen. In dit gewricht zijn ook slijmbeurzen aanwezig om de wrijving te versoepelen.

Wat zijn typische knieklachten?

Slijtage van de knie -Gonartrose

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Bij artrose van het kniegewricht is de hoeveelheid kraakbeen op het botuiteinde afgenomen waardoor er slijtage ontstaat. Dit gaat vaak gepaard pijnklachten die voornamelijk bij het bewegen na een periode van rust het hevigst zijn. Daarnaast kan er een krakend geluid bij bewegen optreden.

Gescheurde kruisband

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

De kruisbanden van de knie hebben de functie om de bewegingen van de knie te geleiden en indien nodig te remmen. Het scheuren van een kruisband geeft een instabiel gevoel de bewegingen worden niet meer geremd. De reactie van een kruisband scheuring is veelal een verdikking van de knie en pijn.

Meniscusletsel (voetbalknie)

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Een scheur in de meniscus kan ontstaan door een snelle draai waarbij het onderbeen niet meedraait.  Vaak is de knie gezwollen en lukt het vaak niet om het been helemaal te strekken. Hoe ouder de meniscus hoe groter de kans is op letsel.

Jumpersknee (springersknie)

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Jumpersknee is een overbelasting die veelal voorkomt bij sporten waarbij veel wordt gesprongen. Bij een jumpersknee is de peesaanhechting aan de onderzijde van de knie overbelast. Pijn en stijfheid rond de knie tijdens inspanning zijn veel geziene symptomen.

Slijmbeursontsteking

knie revalidatie na operatie

Wanneer de slijmbeurzen veel worden geïrriteerd kan deze gaan ontsteken. Wanneer er veel op de knieën wordt gezeten tijdens schoonmaken of tuinieren is de kans op een ontsteking groter. Het kan pijnlijke klachten veroorzaken, maar gaat over het algemeen vanzelf weer weg als de slijmbeurs minder wordt geïrriteerd. Wanneer klachten aanwezig blijven is het raadzaam een therapeut te bezoeken.

Knie prothese - knie operatie

knieklachten fysiotherapie

Knie protheses komen veel voor. Na het verkrijgen van een knie prothese is het zaak om zo snel als mogelijk te beginnen met revalideren. Door een snelle revalidatie start wordt er gezorgd voor optimale bloedcirculatie in het been en wordt er mogelijke stijfheid tegengegaan. Ook wordt er vroeg in het behandeltraject gestart met spieropbouw om zo extra stevigheid te creëren. De revalidatie voor een nieuwe knie kan 6 tot 12 maanden in beslag nemen.

Welke specialisten kunnen u met uw knieklachten helpen?

Angela Gödecke

Fysiotherapeut, Echoscopist

Niels van der Meulen

Manueel therapeut

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut

Behandeling knieklachten in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Fysiotherapie Hilversum?