Op zoek naar musculoskeletale echografie in Hilversum?

Fysiotherapie MoveWell biedt ook echografie aan! De laatste jaren zijn er grote veranderingen in de fysiotherapie. Vanzelfsprekend is een acute diagnose van groot belang om een goed behandelaanpak te kiezen. Een slijmbeursontsteking wordt bijvoorbeeld geheel anders behandeld dan een spierscheuring.

Fysiotherapeuten kunnen zich specialiseren in de echografie. Deze echografie focust op het bewegingsapparaat en wordt daarom musculoskeletale echografie genoemd.

Bij Fysiotherapie MoveWell hebben wij de apparaten en specialisten om u te helpen.

Wat is echografie?

Door geluidsgolven op lichamelijke structuren los te laten worden deze in kaart gebracht. Door weerkaatsing van de golven wordt een structuur zichtbaar op beeld voor de echoscopist. De echoscopist zet de echokop op het lichaamsdeel waar u last van heeft, de behandeling is geheel pijnloos en niet schadelijk voor het lichaam.

Voor welke blessures is echografie geschikt?

Met een echo kan er gekeken worden naar verschillende structuren. Diverse weefsels zoals; Spier, pees, slijmbeurs of band kunnen zo goed in beeld worden gebracht.

Echografie kan onder andere toegepast worden bij

  • Peesblessures
  • Spierblessures
  • Slijmbeursontstekingen,
  • Blessures van het gewrichtskapsel of banden,
  • Cystes

Echografie – vervolgens een fysiotherapie behandeling op maat

Met de echografie kunnen. wij goed in kaart brengen welke weefsels geblesseerd zijn of juist niet geblesseerd zijn. Zodra duidelijk is welke blessure u heeft, wordt er bepaald welke behandelaanpak het meest effectief is. Bijvoorbeeld; voor één van onze nieuwste behandelapparaten namelijk de nieuwste gefocusseerde shockwave is echografie noodzakelijk om te bepalen op welke diepte de blessure zich bevindt in het lichaam. Het behandelapparaat kan vervolgens op die diepte worden ingesteld. Een spier kan ook vele verschillende blessures hebben. De fysiotherapeut heeft voor elke blessure een andere aanpak.

Wie zijn onze echografie specialisten?

Angela Gödecke

Fysiotherapeut, Echoscopist

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut

Jeroen Vermeer

Fysiotherapeut

Echografie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Fysiotherapie Hilversum?