Revalideren na een heupoperatie in Hilversum?

Bij Fysiotherapie MoveWell kunnen wij u helpen met het revalideren na een heupoperatie.

Onze specialistische heupaanpak wordt gewaardeerd door de specialisten, orthopeden of andere begeleidende artsen in de regio. Dankzij verwijzingen en goede samenwerking kunnen onze fysiotherapeuten u nog beter begeleiden.

Bij MoveWell zijn wij trots op de goede samenwerking met het ziekenhuis. Optimaal herstel gaat alleen wanneer er goede communicatie is tussen de artsen specialisten en de onze fysiotherapie.

De 'geopereerde heup' zien wij veel in de praktijk

Simpel gezegd is de heup het gewricht wat zit tussen het bekken en bovenbeen. De heup is een kogelgewricht, wat het zeer beweeglijk maakt. Aan de zijkant van de heup zitten belangrijke slijmbeurzen en rondom de heup liggen veel spieren en pezen.

Op deze pagina behandelen we verschillende heupingrepen die wij vervolgens veelvuldig zien in de praktijk.

Totale heupprothese?

Een heupprothese kan u helpen als u ernstige slijtage van de heup heeft. Hierbij worden de kop en kom van de heup vervangen voor een prothese. Voor de operatie kiest de chirurg de bij u meest gunstige techniek van benaderen (voren/achteren). De meeste patiënten kunnen één of twee dagen na de operatie al naar huis, ongeacht de benadering.
Het succes van uw heupoperatie heeft vooral te maken met het hele traject rondom de operatie: een goede voorbereiding, uw conditie en de revalidatie.

Wat is intertrochantere osteotomie?

Met deze ingreep kan een chirurg de standsafwijking in u heup corrigeren vanuit het bovenbeen. De bedoeling van deze ingreep is om de natuurlijke verhoudingen in het heupgewricht zo goed mogelijk te herstellen, waardoor de spanning op het kraakbeen van het heupgewricht zal afnemen.

Impingement heup?

Cam-type: hierbij zit er aan de rand van de heupkop een knobbel (CAM-laesie). Deze knobbel duwt bij diepe buiging van de heup tegen het labrum en de rand van het kommetje. Hierbij kan het labrum uiteindelijk scheuren

Pincer-type: hierbij zit er een extra botrand aan de heupkom. Het gevolg is dat de rand van de heupkop bij diepe buiging klem komt te zitten tegen deze botrand van het labrum, dat daar aan vast zit en op lange termijn kan gaan scheuren.

Bij beide types kan een operatie van de heup verricht worden. Hierbij kan via een kijkoperatie het gescheurde labrum of de oorzaak van de impingement verholpen worden.

Wat is bursectomie?

In uitzonderlijke gevallen kan bij mensen met chronische slijmbeursontsteking ervoor gekozen worden om de slijmbeurs te verwijderen. De slijmbeurs wordt operatief verwijderd in overleg met de orthopeed. De therapeuten van MoveWell werken nauw samen met het ziekenhuis.

Wie zijn onze Fysiotherapeuten?

Angela Gödecke

Fysiotherapeut, Echoscopist

Niels van der Meulen

Manueel therapeut

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut

Fysiotherapie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Fysiotherapie Hilversum?