Op zoek naar een fysiotherapeut in Hilversum bij ALS?

Fysiotherapie MoveWell in Hilversum is gespecialiseerd in het behandelen en revalideren van mensen met ALS. De fysiotherapeut of oefentherapeut kan bij ALS klachten verminderen door speciaal hiervoor ontwikkelde beweegprogramma’s.

MoveWell werkt nauw samen met specialisten om gecompliceerde aandoeningen effectief te helpen. Samen met een specialist met een fysiotherapie geriatrische opleiding kunnen wij het traject effectief laten verlopen. Naast onze kunde, creëren wij  altijd een sfeer waarin u zich thuis voelt.

Als u op deze pagina komt dan weet u waarschijnlijk al alles over de ziekte ALS. Ter volledigheid schrijven wij alles uit, illustrerend dat wij dé kennis in huis hebben en begeleiding kunnen bieden bij ALS.

Onze fysiotherapie en oefentherapie kan veel betekenen bij ALS. Een fysiotherapeut kan de patiënt helpen bij:

Het verminderen van spierstijfheid en spasticiteit

revalidatie-na-botbreuken

ALS-patiënten kunnen last hebben van spierstijfheid en spasticiteit. De fysiotherapeut kan hulp bieden om deze symptomen te verminderen. Dit kan zijn door het uitvoeren van oefeningen of geleid- en of passief bewegen.

Verbeteren van de ademhaling

ALS training hilversum

ALS kan de ademhalingsspieren aantasten, waardoor patiënten moeite kunnen krijgen met ademhalen. Met ademhalingsoefeningen kan de ademhalingstechniek worden aangepast om de ademhaling te verbeteren. Daarnaast kan ook ademspiertraining helpen bij het sterk houden van de ademhalingsspieren.

Het verbeteren van de spierkracht

ALS Hilversum fysio

De fysiotherapeut kan oefeningen aanbieden om de achteruitgang van spierkracht te remmen. Dit kan helpen om de mobiliteit te behouden en de activiteiten van het dagelijks leven uit te voeren.

Bevorderen van de beweeglijkheid

fysiotherapie ALS

Door de progressieve aandoening gaat de mobiliteit vaak achteruit. De fysiotherapeut kan hulp bieden bij het behouden van de mobiliteit door middel van mobilisatie- en stretching-oefeningen. Daarnaast kan de fysiotherapeut ook advies geven over het gebruik van hulpmiddelen om de mobiliteit te behouden.

Verbeteren van houding en comfort

rugcentrum movewell

Door de progressieve aandoening kan het soms snel achteruit gaan en zijn oefeningen niet meer haalbaar. De fysiotherapeut kan dan advies geven over het vinden van comfortabele posities en houdingen om pijn en ongemak te verminderen.

Bieden van een welkome plek

actief-blijven-parkison-hilversum

Bij ALS zijn de gevolgen zwaar. Wij zijn hiervan bewust en doen er alles aan om u hier in een goede sfeer te ontvangen en begeleiden. Samen kijken wij ernaar hoe de kwaliteit van leven kan verbeteren.

Wat is ALS?

ALS staat voor amyotrofische laterale sclerose, ook wel bekend als de ziekte van Lou Gehrig. Het is een progressieve neurodegeneratieve ziekte die de zenuwcellen (motorneuronen) aantast die verantwoordelijk zijn voor het controleren van de spierbewegingen.

Bij ALS degenereren en sterven de motorneuronen geleidelijk af, waardoor de communicatie tussen de hersenen en de spieren wordt verstoord. Dit leidt tot progressieve spierzwakte, verlamming en uiteindelijk tot ademhalingsproblemen en slikproblemen. ALS treft doorgaans de bovenste en onderste motorneuronen, waardoor zowel de spieren die we gebruiken voor beweging als de spieren die betrokken zijn bij spraak, slikken en ademhalen worden beïnvloed.

Wat is de oorzaak van ALS?

De oorzaken van ALS zijn grotendeels onbekend, hoewel in sommige gevallen genetische factoren een rol lijken te spelen. De ziekte treft meestal mensen van middelbare leeftijd en ouder, hoewel het op elke leeftijd kan voorkomen. ALS heeft geen remedie en de behandeling richt zich voornamelijk op het verlichten van symptomen, het behouden van de kwaliteit van leven en het bieden van ondersteuning aan patiënten en hun families.

Wat zijn de symptomen bij ALS?

ALS is een ernstige aandoening die geleidelijk leidt tot progressieve verlamming en uiteindelijk tot ademhalingsproblemen. Het beïnvloedt niet het denkvermogen of de intellectuele functies, wat betekent dat de geest van de persoon vaak onaangetast blijft. Het is belangrijk om ALS te diagnosticeren en patiënten te ondersteunen bij het omgaan met de uitdagingen die de ziekte met zich meebrengt.

Wij zijn gespecialiseerd in ALS. Onze fysiotherapeut helpt u graag

Fysiotherapie kan ALS niet genezen, maar het kan wel helpen om de kwaliteit van leven te verbeteren. Na de diagnose ALS komt er vaak veel op u af en weet u niet wat u te wachten staat. De fysiotherapeut kan helpen met het voorkomen van ongemakken of het verlichten van pijn, stijfheid of spasticiteit. Daarnaast kan zij advies geven tijdens het beloop van de aandoening. Bij ALS zijn er vaak veel hulpverleners betrokken, het is daarom van belang dat zij goed samenwerken en van elkaar op de hoogte zijn wat ze doen. De fysiotherapeut heeft korte lijnen met verschillende hulpverleners zoals de huisarts, ergotherapeut, diëtist, thuiszorg etc.

Bij MoveWell hebben wij onder andere gespecialiseerde fysiotherapie zoals een geriatrie fysiotherapie opleiding waarin de fysiotherapeut u met een extra Master opleiding gericht kan helpen.

Wie zijn onze gespecialiseerde fysiotherapeuten?

Merle Leemhuis

Oefentherapeut, Geriatrie Fysiotherapie

Jasper de Vries

Fysiotherapeut

Fysiotherapie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. MoveWell, Feel Better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell fysiotherapie Hilversum?