Revalideren na schouderoperatie?

Het schoudergewricht is een complex en beweeglijk gewricht. De kom van het schouderblad en de kop van de bovenarm vormen het gewricht. Zowel de kop als kom zijn bekleed met kraakbeen en de kom bevat nog een kraakbeenring (labrum). De spieren en pezen zorgen ervoor dat de schouder bewogen kan worden. De belangrijkste spieren lopen onder het schouderdak door en tussen het dak en bovenarm ligt nog slijmbeurs. Al deze structuren zitten in samen in een kleine ruimte.

Een schouderoperatie wordt vaak uitgevoerd middels een arthroscopie ofwel kijkoperatie. Bij deze ingreep kan de orthopeed de schouder van binnen bekijken, onderzoeken en behandelen. Hieronder volgen de meeste voorkomende artroscopieën van de schouder.

 

Herstel van het Kraakbeen? - Bankart repair?

Het labrum, wat rondom de schouderkop ligt, is een rand wat voor een vergrote contact oppervlakte zorgt. Dit zorgt voor betere stabiliteit tijdens het bewegen. Bij een Bankart Repair wordt de kraakbeenrand gehecht en weer op zijn plaatst vastgemaakt, zodat uw schouderkop juist in de schouderkom ligt en de schouder weer stabiel is.

Rotator Cuff Repair / Bicepspees Repair?

De rotator cuff (rotatoren manchet) bestaat uit de 4 schouderspieren rondom de schouderkop. Deze spieren zijn verantwoordelijk voor alle bewegingen van de schouder en actieve stabilisatie van de schouderkop in de ondiepe schouderkom.
De supraspinatuspees is het meest frequent aangedaan bij cuff pathologie. Bij een rotator cuff repair of bicepspees repair  wordt een of meerdere pezen van uw schouders gehecht.

Welke klachten behandelen onze fysiotherapeuten?

Wat zijn slijmbeursontsteking en impingement klachten(neerplastiek)?

fysiotherapeut hilversum

Hierbij wordt een stukje van het schouderdak weggehaald zodat de schouderkop meer ruimte heeft om te bewegen waardoor er minder irritatie is van pezen en de slijmbeurs. Tegelijkertijd wordt ook (een deel van) de slijmbeurs verwijderd.

Verkalking of calcificaties (Barbotage)?

echografie in hilversum

Het schoonmaken van de schouder door de verkalking uit de pezen te verwijderen.

Last van een sleutelbeenfractuur of luxatie?

armpijn elleboogklachten fysio

Hierbij wordt de breuk van uw sleutelbeen vastgemaakt en wordt het gewricht (AC gewricht) van het schouderdak en het sleutelbeen hersteld.

Schouderprothese bij een versleten gewricht:

overleg revalidatie hilversum
 • Hemiprothese
  Hierbij wordt de gehele schouderkop vervangen door een kop van metaal met een lange steel die bevestigd wordt in het bot van uw bovenarm.
 • Stemless schouderprothese
  Dit is een metalen vervanging van uw schouderkop met een korte steel waardoor uw eigen bot in de prothese kan groeien.
 • Totale schouderprothese
  Bij deze operatie krijg je een nieuwe kop en een nieuwe kom.
 • Omgekeerde schouderprothese
  Hierbij wordt een kop op de oorspronkelijke kom geplaatst en een kom op de plaats van de kop.

Frozen Shoulder:

schouderbeweging en houding fysio

Hierbij wordt het kapsel van uw schoudergewricht losgemaakt zodat de beweging van uw schouder verbeterd.

Wie zijn onze Specialisten?

Angela Gödecke

Fysiotherapeut, Echoscopist

Niels van der Meulen

Manueel therapeut

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut

Fsyiotherapie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Fysiotherapie Hilversum?