Op zoek naar een fysiotherapeut in Hilversum voor behandeling na een CVA?

Fysiotherapie MoveWell in Hilversum is toonaangevend in de behandeling en revalidatie van mensen na een beroerte ofwel na een Cerebrovasculair accident (CVA). Onze fysiotherapeuten en oefentherapeuten zijn expert in de behandeling en begeleiding na een CVA door middel van speciaal ontworpen beweegtrajecten.

Bij MoveWell onderhouden we een nauwe samenwerking met medische specialisten om complexe aandoeningen zoals CVA effectief te behandelen. Wij hebben de geriatrie specialisme in huis, zo zorgen wij ervoor dat uw behandeltraject optimaal verloopt.

Bij MoveWell hebben ligt niet alleen de focus op innovatie en wetenschappelijke aanpak, maar ook op de sfeer. Wij creëren een omgeving waarin u zich op uw gemak voelt.

Als u deze pagina bezoekt, bent u waarschijnlijk al bekend met de complexiteit en gevolgen van de CVA. Echter, voor de volledigheid zullen we de details uitgebreid behandelen, om te benadrukken dat wij de nodige expertise en begeleiding voor de beste begeleiding na een beroerte in huis hebben.

Onze fysiotherapie en oefentherapie kan veel betekenen na een CVA. Wij doen dit door middel van verschillende behandelmogelijkheden.

Mobiliteitstraining

revalidatie-na-botbreuken

Een fysiotherapeut kan de patiënt helpen om opnieuw te leren lopen, staan, zitten en andere dagelijkse activiteiten uit te voeren. Dit omvat ook het gebruik van hulpmiddelen zoals wandelstokken en rollators.

Spierkrachttraining

beroerte fysio

Een CVA kan leiden tot spierzwakte en een fysiotherapeut kan de patiënt helpen om de spierkracht te herstellen. Dit kan worden bereikt door middel van oefeningen die gericht zijn op het versterken van de spieren en het verbeteren van de coördinatie.

Balanstraining

CVA_fysiotherapie_hilversum

Evenwichtsproblemen zijn een veelvoorkomend symptoom van een CVA en kunnen leiden tot valpartijen. Een fysiotherapeut kan helpen om het evenwicht te verbeteren en het risico op vallen te verminderen. Dit kan bestaan uit statische en dynamische balansoefeningen tot het oefenen van de loopvaardigheid.

Mobiliteits- en transfertraining

CVA_fysio_hilversum

Wanneer u een deel van uw lichaam niet of moeizaam kan bewegen kan een transfer moeizaam gaan. Hierbij kan u denken aan het in en uit bed komen, opstaan uit de stoel om te gaan lopen, van en naar het toilet gaan etc. Een fysiotherapeut kan de patiënt helpen bij het leren van het maken van een veilig transfer.

Ademhalingsoefeningen

fysio-in-hilversum-met-sportschool-600x300

Een CVA kan leiden tot ademhalingsproblemen, en een fysiotherapeut kan oefeningen voorschrijven om de ademhalingsspieren te versterken en de ademhaling te verbeteren. Daarnaast kan ook de ademhalingstechniek aangepast worden voor het ontspannen ademhalen.

Sensomotorische oefeningen

actief-blijven-parkison-hilversum

Sensomotorische oefeningen helpen bij het verbeteren van de zintuiglijke waarneming en coördinatie van het lichaam. Hierbij kan gedacht worden aan warm en koud, hard en zacht etc. Wanneer dit moeizaam te onderscheiden is door een verminderde sensoriek kan dit met oefeningen worden getriggerd om zo weer te verbeteren.

Wat is een CVA?

Een CVA staat voor een cerebrovasculair accident, ook wel bekend als een beroerte. Het is een medische noodsituatie waarbij de bloedtoevoer naar een deel van de hersenen wordt onderbroken, wat resulteert in beschadiging van hersenweefsel.

Er zijn twee hoofdtypen beroertes: ischemische en hemorragische. Een ischemische beroerte is het meest voorkomende type en treedt op wanneer er een blokkade is in een bloedvat dat bloed naar de hersenen transporteert, zoals een bloedprop of vernauwing. Dit kan leiden tot een gebrek aan zuurstof en voedingsstoffen in het getroffen gebied van de hersenen. Een hemorragische beroerte treedt op wanneer een bloedvat in de hersenen scheurt, wat resulteert in bloedingen in de hersenweefsels.

Een CVA (Cerebrovasculair Accident) of een beroerte is een ernstige aandoening die vaak leidt tot fysieke beperkingen. Fysiotherapie is een belangrijk onderdeel van de revalidatie van een patiënt na een CVA. De fysiotherapeut zal een behandelplan opstellen dat gericht is op het herstellen van de fysieke functies van de patiënt en het verbeteren van hun kwaliteit van leven.

Wat is de oorzaak van ALS?

De oorzaken van ALS zijn grotendeels onbekend, hoewel in sommige gevallen genetische factoren een rol lijken te spelen. De ziekte treft meestal mensen van middelbare leeftijd en ouder, hoewel het op elke leeftijd kan voorkomen. ALS heeft geen remedie en de behandeling richt zich voornamelijk op het verlichten van symptomen, het behouden van de kwaliteit van leven en het bieden van ondersteuning aan patiënten en hun families.

Wij zijn gespecialiseerd in CVA. Onze fysiotherapeut helpt u graag

Na de diagnose CVA kan er veel op u afkomen en het is mogelijk dat u onzeker bent over wat de toekomst brengt. De fysiotherapeut kan ondersteunen bij het verminderen van ongemak, pijn, stijfheid en/of spasticiteit. Bovendien kunnen zij gedurende het verloop van de aandoening waardevol advies geven. Bij een CVA zijn er vaak veel zorgprofessionals betrokken, daarom is het essentieel dat wij effectief samenwerken en elkaar op de hoogte houden van hun activiteiten.

Bij MoveWell hebben wij gespecialiseerde fysiotherapie zoals een geriatrie fysiotherapie opleiding waarin de fysiotherapeut u met een extra Master opleiding gericht kan helpen na een beroerte.

Wie zijn onze gespecialiseerde fysiotherapeuten?

Merle Leemhuis

Oefentherapeut, Geriatrie Fysiotherapie

Jasper de Vries

Fysiotherapeut

Fysiotherapie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. MoveWell, Feel Better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell fysiotherapie Hilversum?