Op zoek naar shockwave therapie in Hilversum?

Shockwave is een nieuwe therapie waarbij geluidsgolven met veel energie worden gericht op de pijnlijke spier of pees. Bij MoveWell maken wij gebruik van twee verschillende soorten shockwave apparaten om zo ook divers klachten te kunnen verhelpen.

Wat is shockwave therapie?

Shockwave therapie zorgt middels geluidsgolven voor bloedcirculatie. Met een handvat wordt er gericht geluidgolven ingezet op het aangedane structuur. Het herstel van de aangedane structuren kan aanzienlijk worden bevorderd door het gebruik van shockwave.

Hoe vaak heb ik een shockwave behandeling nodig?

Het hangt af van welk type klacht u heeft  en in welke staat de klacht zich verkeerd om aan te geven hoeveel behandelingen er voor nodig zijn. Over het algemeen zijn er minimaal 4-5 behandelingen nodig om een positief resultaat te kunnen behalen. Een shockwave behandeling duurt ongeveer vijf tot tien minuten, maar de totale behandeling kan langer duren wanneer er ook andere structuren betrokken zijn bij de klacht of oefeningen gedaan kunnen worden.

Voor welke klachten werkt shockwave?

Shockwave therapie is een wetenschappelijk effectief bevonden vorm van behandeling en uiterst geschikt voor:

  • Tenniselleboog
  • Golferselleboog
  • Schouderklachten: peesklachten: peesontsteking, pees met of zonder verkalking,
  • slijmbeursklachten
  • Knieklachten: veelal peesklachten
  • Heupklachten: pees/ slijmbeursontsteking
  • Achillespeesklachten
  • Hielspoorklachten, voetzoolklachten
  • Rug en nekklachten: veelal spiergerelateerde klachten

Welke type shockwave zijn er?

shockwave hilversum radiaal

Bij MoveWell maken we gebruik twee type shockwaves. De twee type shockwaves die door fysiotherapeuten gebruikt worden zijn; Gefocusseerde shockwavetherapie en Radiale shockwavetherapie. MoveWell heeft twee van de meest geavanceerde apparaten in huis waarmee wij uw klachten kunnen verhelpen. De therapeut zal na een grondige intake en onderzoek bepalen welke vorm van therapie het beste past bij uw klacht.

Radiale shockwave therapie

Shockwave therapie in Hilversum

De meest gebruikte shockwavetherapie is de Radiale shockwave. Doordat de Radiale shockwave minder diep gaat, is hij toegankelijker voor iedereen. Dat de Radiale shockwave minder diep gaat wil dat niet zeggen dat deze intens kan aanvoelen. Bij MoveWell gebruiken wij de Radiale shockwave Endopuls 811.

Gefocusseerde shockwave therapie

piezowave2-shockwave-1-1620x700

De therapeut kan ervoor kiezen om de gefocusseerde shockwave te gebruiken in plaats van de radiale shockwave. De naam gefocusseerd geeft al aan dat de vorm van shockwave wat gerichter wordt gestuurd op de lichamelijke structuren. De gefocusseerde shockwave techniek geeft tijdens de behandeling meer energie af om zo op dieper gelegen structuren te kunnen behandelen. Voordat een gefocusseerde shockwave wordt gebruikt maakt de therapeut een echo om zo in kaart te brengen en vast te stellen waar de irritatie, verkalking of weefselschade zich bevindt. Door een tussentijdse echo in te zetten kan de therapeut concluderen of de conditie van het te behandelen structuur is verbeterd. De gefocusseerde shockwave apparaat die onze therapeuten gebruiken is de; Piezowave 2.

Wie zijn onze shockwave specialisten?

Angela Gödecke

Fysiotherapeut, Echoscopist

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut

Jeroen Vermeer

Fysiotherapeut

Laura Burgess

Fysiotherapeut

Shockwave therapie in Hilversum

Benieuwd hoe één van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. MoveWell Feel Better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Fysiotherapie Hilversum?

Titel