Op zoek naar shockwave therapie in Hilversum?

Shockwave is een nieuwe therapie waarbij geluidsgolven met veel energie worden gericht op de pijnlijke spier of pees. Bij MoveWell maken wij gebruik van twee verschillende soorten shockwave apparaten om zo ook divers klachten te kunnen verhelpen.

Wat is shockwave therapie?

Een shockwave apparaat richt doormiddel van een handvat geluidsimpulsen op een pijnlijke gewricht, pees of spier. Door de hoge energie in de geluidsgolven wordt deze door het lichaam verplaatst. In het lichaam komt door de impulsen bloedcirculatie op gang met als doel het herstel van aangedane weefsel te bevorderen.

Hoe vaak heb ik een shockwave behandeling nodig?

Het hangt af van welk type klacht u heeft  en in welke staat de klacht zich verkeerd om aan te geven hoeveel behandelingen er voor nodig zijn. Over het algemeen zijn er minimaal 4-5 behandelingen nodig om een positief resultaat te kunnen behalen. Een shockwave behandeling duurt ongeveer vijf tot tien minuten, maar de totale behandeling kan langer duren wanneer er ook andere structuren betrokken zijn bij de klacht of oefeningen gedaan kunnen worden.

Voor welke klachten werkt shockwave?

Shockwave therapie is een wetenschappelijk effectief bevonden vorm van behandeling en uiterst geschikt voor:

  • Tenniselleboog
  • Golferselleboog
  • Schouderklachten: peesklachten: peesontsteking, pees met of zonder verkalking,
  • slijmbeursklachten
  • Knieklachten: veelal peesklachten
  • Heupklachten: pees/ slijmbeursontsteking
  • Achillespeesklachten
  • Hielspoorklachten, voetzoolklachten
  • Rug en nekklachten: veelal spiergerelateerde klachten

Welke type shockwave zijn er?

Bij MoveWell maken we gebruik twee type shockwaves . De twee type shockwaves die door fysiotherapeuten gebruikt worden zijn; Gefocusseerde shockwavetherapie en Radiale shockwavetherapie. MoveWell heeft twee van de meest geavanceerde apparaten in huis waarmee wij uw klachten kunnen verhelpen. De therapeut zal na een grondige intake en onderzoek bepalen welke vorm van therapie het beste past bij uw klacht.

Radiale shockwave therapie

De meest gebruikte shockwavetherapie is de Radiale shockwave. Doordat de Radiale shockwave minder diep gaat is hij toegankelijker voor iedereen. Dat de Radiale shockwave minder diep gaat wil dat niet zeggen dat deze intens kan aanvoelen. Bij MoveWell gebruiken wij de Radiale shockwave Endopuls 811.

Gefocusseerde shockwave therapie

Een gefocusseerde shockwave geeft meer energie af in dieperliggende structuren dan een radiale shockwave. Daarnaast zegt de naam het al; het is preciezer dan de radiale shockwave therapie. Soms kan het belangrijke zijn om precies een verkalking of irritatie te raken. Om dit precies uit te meten kunnen wij gebruiken maken van onze echografie. Echografie brengt het aangedane weefsel precies in kaart, waarna de shockwave op de precieze plek kan worden toegepast. Ook kan de fysiotherapeut na verloop van tijd door middel van echografie bepalen of de conditie is verbeterd. Als gefocusseerd shockwave apparaat gebruiken onze fysiotherapeuten de nieuwste Piezowave 2.

In tegenstelling tot de Radiale shockwave therapie komt de gefocusseerde shockwave wat dieper op de structuren

Wie zijn onze shockwave specialisten?

Angela Gödecke

Fysiotherapeut, Echoscopist

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut

Jeroen Vermeer

Fysiotherapeut

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut

Mart van Gasteren

Fysiotherapeut

Laura Burgess

Fysiotherapeut

Shockwave therapie in Hilversum

Benieuwd hoe één van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. MoveWell Feel Better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Fysiotherapie Hilversum?

Titel