Revalideren na botbreuken?

Revalidatie na botbreuken kan in onze fysiotherapie praktijk in Hilversum. Botbreuken kunnen enorm complex zijn en behoeven een nauwkeurige begeleiding van de fysiotherapeut om volledig te herstellen.

Bij MoveWell werken wij nauw samen met verwijzers, huisartsen en specialisten. Samenwerking is van groot belang om tot een goed herstel te komen. Bij MoveWell zijn wij gespecialiseerd in het begeleiden en behandelen van botbreuken. Op deze pagina geven wij kort weer hoe onze aanpak is.

Hoe lang is het herstel na een botbreuk?

Een botbreuk wordt ook wel een fractuur genoemd. Botbreuken hebben weken tot maanden nodig om volledig te genezen. Dit is afhankelijk van de soort fractuur en de mate van verwonding. Vaak is het in begin erg pijnlijk en trekt dat na enkele weken weg. Herstel van het botweefsel duurt langer.

Welke behandeltrajecten zijn er na een botbreuk?

Breuken kunnen conservatief of operatief behandeld worden. Bij een conservatief beleid wordt u vaak geïmmobiliseerd om de breuk te beschermen en te laten genezen. Bij complexere breuken is vaak een operatie nodig om de breuken weer goed te laten genezen. De functie herstel begint na het verwijderen van het gips (of andere fixatie methode).

Hoe ziet een fysiotherapie behandeling voor het herstel na een botbreuk eruit?

Opstellen behandelplan

revalidatie hilversum

Het dagelijks functioneren is nog beperkt en het bot is nog niet sterk genoeg voor uw oude belasting. Samen met de fysiotherapeuten van MoveWell wordt een behandelprogramma opgesteld om uw dagelijks functioneren te verbeteren.

Ontlasten en opbouwen mobiliteit

revalidatie-na-botbreuken

De revalidatie begint met het reduceren van de reactiviteit en verbeteren van de beweeglijkheid. In het begin kan de focus liggen op het ontlasten van de breuk. De druk op de breuk wordt laag gehouden.

Verbeteren van kracht, stabiliteit en conditie.

knieklachten trainen

Vervolgens worden er juist oefeningen gegeven om de stabiliteit, kracht en conditie te verbeteren. Dit komt doordat de spieren en gewrichten tijdens het genezingsproces van het bot amper worden gebruikt.

Onze fysiotherapie behandeling kijkt ook verder naar het gehele bewegingsapparaat

Een breuk is vervelend. Maar de indirecte gevolgen van een breuk kunnen ook tot klachten leiden. Het is daarom van groot belang dat ‘de keten’ in beweging blijft.

Dit kan uitgelegd worden met een voorbeeld. Stel dat iemand bij ons binnenkomt met een breuk in de onderarm. De focus ligt voornamelijk op de functie van de pols en elleboog. Maar er zal ook gekeken moeten worden naar de schouder en nek, waar ook klachten kunnen optreden ten gevolge van compenserende bewegingen door de breuk/ gips.

Welke specialisten kunnen u helpen met de revalidatie na een botbreuk?

Angela Gödecke

Fysiotherapeut, Echoscopist

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut

Fysiotherapie voor botbreuken in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. MoveWell, Feel Better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Fysiotherapie Hilversum?