Op zoek naar rugrevalidatie in Hilversum?

Specialistische en unieke rugrevalidatie!

Met trots kan MoveWell werken met één van de modernste specialistische rugtraining-apparaten.

Met de rugrevalidatie van MoveWell wordt uw mobiliteit, kracht, houding en conditie nader onder de loep genomen en gaan wij samen met u actief aan de slag voor blijvend herstel.

Voor wie is de rugrevalidatie?

U heeft veelal eerst een afspraak bij de MoveWell chiropractor en/of fysiotherapeut. Bij verbetering van uw (pijn)klachten kunt u doorverwezen worden naar onze rugrevalidatie.  Deze rugrevalidatie bestaat uit essentiële rugscholing en training. Zo vermindert en voorkomt u (rug)klachten! De rugrevalidatie is bedoeld voor mensen met rugklachten van milde klachten tot hevige en net geopereerde klachten.

Een onmisbare stap naar herstel?

Maar liefst 80% van de mensen die last heeft van de rug en/of nek krijgt hier na verloop van tijd nogmaals mee te maken. Blijvend herstel en verbetering van de klacht is uiteraard het doel. De rugrevalidatie focust op het functioneren van de rug en nek. Dankzij de sensortechnologie van onze toestellen krijgt u direct visuele feedback over de stand van uw onderrug en kunnen wij u goed bijscholen en trainen. De aanpak van de rugscholing is volgens ons in3stappenbeter model.

Overzicht aanpak rugrevalidatie

Mobiliteit Houding Stabilisatie Conditie Opbouw
Wat leert u: Wat leert u: Wat leert u: Wat leert u:
Bewegingsoefeningen Lichte krachtoefeningen Krachtoefeningen Mobiliseren en stabiliseren bij complexe bewegingen
Gecontroleerde bewegingen maken Gecorrigeerde houding toepassen Vanuit een goed houding kracht leveren Balans en evenwicht

Wat houdt de rugrevalidatie in?

De therapeuten van MoveWell werken onder andere volgens het rugrevalidatie model van Dr. Wolff. Deze hebben sensoren die de beweging van uw rug nauwkeurig volgen. Zodoende kunt u uw houding verbeteren en uw spieren en gewrichten van de wervelkolom beter leren gebruiken.

De rugrevalidatie kijkt naar uw mobiliteit, houding en stabiliteit. De rugrevalidatie en rugscholing wordt te allen tijde aangepast op uw klachten.

Een optimaal herstel = Optimale Mobiliteit, Houding en Stabiliteit.

Wie zijn onze rugrevalidatie specialisten?

Merle Leemhuis

Oefentherapeut, Geriatrie Fysiotherapie

Rayko Piepers

Fysiotherapeut

Jasper de Vries

Fysiotherapeut

Rugrevalidatie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze rugrevalidatie specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. MoveWell Feel Better!

Wilt u een afspraak maken bij Praktijk MoveWell?