Op zoek naar manuele therapie in Hilversum?

Bij MoveWell bent u op het goede adres voor manuele therapie. Onze manueel therapeut is specialist voor klachten aan uw wervelkolom of uw gewrichten. Manueel therapeuten hebben naast hun opleiding fysiotherapie nog een driejarige vervolgopleiding gevolgd om zich te specialiseren in het onderzoeken en behandelen van dit soort klachten.

Manueel therapeuten kijken naar de manier waarop u beweegt en zorgen ervoor dat de gewrichten beter functioneren, waardoor u weer soepeler kunt bewegen en de pijn afneemt.

Hoe kan onze manuele therapie helpen?

De manueel therapeut onderzoekt hoe het bewegingsapparaat functioneert en kijkt daarbij naar de bewegingen die de patiënt maakt. Door middel van specifieke handelingen, manipulaties en mobilisaties kan de manueel therapeut de beweeglijkheid van de gewrichten herstellen. Dit kan leiden tot een vermindering van de pijnklachten en het verbeteren van de beweging.

Wat zijn de redenen om naar onze manueel therapeut te gaan:

Gespecialiseerd in het behandelen van rugklachten

Een manueel therapeut is een specialist in het onderzoeken, diagnosticeren en behandelen van aandoeningen van het bewegingsapparaat, waaronder rugklachten. Dankzij een extra master-opleiding na de fysiotherapie hebben zij een diepgaande kennis van de rug. Door deze kennis kunnen manueeltherapeuten een gerichte behandeling geven die specifiek goed is voor uw klachten.

Behandeling van de oorzaak van de pijn

Een manueel therapeut richt zich op het behandelen van de oorzaak van de rugklachten. Daarmee is de focus niet alleen de pijn te verminderen maar ook de onderliggende oorzaak aan te pakken. De kans op een volledig herstel is groter als de oorzaak wordt aangepakt dan wanneer alleen de symptomen worden behandeld.

Unieke aanpak

Onze manueel therapeut geeft geen ‘one-size-fits-all’ behandeling. De behandeling die je krijgt, wordt afgestemd op jouw specifieke klachten. De manueel therapeut zal een grondig onderzoek uitvoeren om de oorzaak van je klachten vast te stellen en zal vervolgens een behandeling op maat ontwikkelen die past bij jouw specifieke behoeften.

MoveWell bekend om de specialistische zorg

Bij Praktijk MoveWell richten wij ons op een gerichte en effectieve behandeling, wat ons onderscheidt van andere centra. Wij kijken namelijk vaak als team naar (complexe) rugklachten en benaderen en behandelen deze klachten op een effectieve manier door gebruik te maken van onze disciplines. Dankzij onze specialisaties hebben wij de afgelopen jaren betere resultaten bereikt en onze patiënten komen daarom uit het hele land naar ons toe voor de behandeling van nek- en rugklachten. Naast manuele therapie hebben wij ook specialisten op het gebied van chiropractie, fysiotherapie, oefentherapie en rugrevalidatie.

Manuele therapie is een veilig behandeling

Manuele therapie is een veilige behandeling. Als manueel therapeut wordt er geen medicijnen gebruikt of chirurgische ingrepen. Slechts lichte manuele technieken worden gebruikt om de pijn te verminderen en de beweging te verbeteren.

Preventieve kijk op het lichaam

Een manueel therapeut kan niet alleen helpen bij het verlichten van je huidige rugklachten, maar kan ook advies geven over hoe je de klachten in de toekomst kunt voorkomen. Ze kunnen je leren hoe je je rug op de juiste manier kunt gebruiken, welke oefeningen je kunt doen om de rugspieren te versterken en hoe je je houding kunt verbeteren.

Bij wie kunt u terecht voor manuele therapie?

Niels van der Meulen

Manueel therapeut

Manuele therapeut in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Hilversum?