Artroseklachten behandelen in Hilversum?

De meest voorkomende gewrichtsaandoening is artrose. Artrose komt voornamelijk voor bij mensen boven de 70 jaar en komt ongeveer de helft zo vaak voor bij mannen ten opzicht van vrouwen. Doordat gewrichten constant zwaar worden belast kan dit er voor zorgen dat er een gewrichtsblessure als artrose ontstaat. Er is bij artrose sprake van een geleidelijke afbraak van het kraakbeen, wat kan resulteren in veranderingen aan het botoppervlak. Slijtage is het meest aanwezig in gewrichten die veel belast worden zoals de knieën, heupen, nek of delen van de rug. De slijtage kan geleidelijk aan ontstaan, hoe en waarom is in vele gevallen onduidelijk. Er zijn wel een aantal risicofactoren op het ontstaan van artrose, zoals een trauma van het gewricht bij een auto-ongeluk of bij een trauma van sportletsel. Hierdoor is er een grote druk op het gewricht gekomen wat ervoor kan zorgen dat een gewricht sneller slijt. Daarnaast speelt gewicht of erfelijkheid een rol bij het ontstaan van slijtage.

Bij wie komt artrose voor?

Uit onderzoek van Nivel blijkt dat er in 2016 ongeveer 1,2 miljoen Nederlanders de diagnose artrose heeft. Het komt vaker voor bij vrouwen dan voor mannen. Artrose kan op iedere leeftijd ontstaan. 

 

"Rust roest"

“Bewegen, bewegen, bewegen. In het goed bewegen en leren ontlasten ligt de oplossing om de klachten van artrose aan te pakken.”

Hoe ontstaat artrose?

Het ontstaan van artrose is nog onbekend ondanks vele onderzoeken. Er is wel duidelijk dat het gaat om een samenhang van erfelijkheid, geslacht en overbelasting van gewrichten. Wanneer erfelijkheid een rol speelt ik de kans op het ontstaan van artrose op jonge leeftijd groter. Overbelasting kan komen door beschadiging van een gewricht, sporten waarbij gewrichten sterk worden belast, zwaar lichamelijk werk, overgewicht of aangeboren afwijkingen. Deze factoren dragen bij aan het ontstaan van artrose.

Wat zijn de symptomen bij artrose?

Artrose uit zich in de meeste gevallen op eenzelfde manier. Een pijn cijfer verschilt echter bij elk persoon. Veel bijkomende pijnen van artrose zijn; Stijfheid, beperkte bewegingen, pijn en in sommige gevallen een dikke enkel. Bij een pijn beeld van de enkel adviseren wij dan ook altijd een professional te laten kijken en beoordelen.

Het behandelplan van onze fysiotherapeuten?

Lichamelijk onderzoek

shockwave knie klachten

Tijdens het eerste consult zal de fysiotherapeut door middel van een intake een totaalbeeld krijgen van uw gezondheid. Een combinatie van gerichte vragen en lichamelijk onderzoek zullen uitwijzen waar de klacht vandaan komt. Tijdens het onderzoek wordt er door verschillende soorten testen gekeken of artrose de mogelijke oorzaak is van uw klacht.

Diagnostisch onderzoek

dr wolff rugscholing

Om het behandelplan optimaal in kaart te kunnen brengen zijn eerder genomen diagnostische onderzoeken of röntgenfoto’s wenselijk om mee te nemen naar de fysiotherapeut. Het kan zijn dat er key-aspecten in de voorgaande onderzoeken zit wat kan bijdragen aan een voorspoedig herstel.

Fysiotherapeutische behandeling artrose

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

De fysiotherapeut kan u helpen bij het verminderen van de pijnklachten en het optimaal leren bewegen van de gewrichten. Tijdens de behandeling van artrose is het doel het behandelen van de gevolgen die voortkomen uit artrose. Voldoende beweging is belangrijk, rust geeft eerder een negatief resultaat. Bewegen is positief voor het gewricht het doel is het gewricht zo beweegbaar mogelijk te houden, waardoor het gewricht gesmeerd blijft. Het trainen van spieren is van groot belang om zo mobiel mogelijk te blijven. Daarnaast kan de fysiotherapeut u advies geven met betrekking tot sport en opbouwen van lichamelijke activiteiten.

Fysiotherapie behandeling artrose

enkel en voetklachten hilversum fysio

De fysiotherapeut focust op de beweging van het gewricht en de omliggende stabiliteit. Door middel van mobiliserende technieken, spierontspaningstechnieken en speciale behandelapparaten kan de fysiotherapeut uw klachten behandelen. Oefeningen worden gegeven voor mobiliteit en/of stabiliteit.

Rugscholing

Rugscholing

Artrose kan bewegingen beperken of zelfs pijnlijk laten aanvoelen. De gewrichten in rug of nek kunnen door een juiste houding, oefeningen en diverse andere adviezen ontlast worden.

Rugrevalidatie

Rugrevalidatie draagt bij om de stabiliteit en conditie van de rug te verbeteren. De combinatie van een op maat gemaakt trainingsschema en medische fitness zorgt voor een optimale conditie en kracht in het lichaam.

Welke specialisten kunnen u met uw artroseklachten helpen?

Behandeling artroseklachten in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Fysiotherapie Hilversum?