Whiplash behandelen in Hilversum?

Een onverwachte beweging op hoge snelheid kan er voor zorgen dat de nek in een niet natuurlijke stand komt. Bij de hoge snelheden is er geen ruimte om de klap op te vangen, schade is daarbij niet te voorkomen. De snelle beweging met de nek wordt vaak aangeduid als een whiplash. Een whiplash komt veelal voor bij auto ongelukken. Klachten kunnen langdurig aanhouden en zelfs in een later stadium pas voelbaar zijn.

Wat zijn symptomen van een whiplash?

Het is noodzakelijk om bij een whiplash meteen nagekeken te worden. Klachten kunnen verschillende uitingen hebben en laten in sommige gevallen een langere tijd op zich wachten totdat deze tot uiting komen. Wij adviseren dan ook om binnen 1 a 2 weken uw klachten te laten nakijken. Symptomen van een whiplash zijn;

  • Gedragsverandering
  • Oorsuizen
  • Uitstralende pijn
  • Schouderklachten
  • Rugklachten
  • Misselijkheid
  • Duizeligheid
  • Hoofdpijn

Wat zijn oorzaken van een whiplash?

Bij een onverwachtse beweging zoals een aangereden worden van achteren, kan er voor zorgen dat u niet de kans krijgt om je schrap te zetten. Het resulteert in het bewegen en daarmee verrekken van spieren die niet de kans hebben zich voor te bereiden. De kans op schade is in dit geval enorm groot en moet daarom ook uiterst serieus genomen worden. Met behulp van de therapeuten van MoveWell kunt u met een passend behandelplan uw klachten herstellen.

Hoe ziet de nek er anatomisch gezien uit?

De cervicale wervelkolom ofwel de nek bestaat uit zeven wervels. Tussen alle wervels bevinden zich tussenwervelschijven, deze zorgen voor de demping tussen de wervels. Naast de tussenwervelschijven zitten er ook facetgewrichten tussen de wervels deze samen zorgen voor een optimale beweging van de wervelkolom.

 

De nek heeft ongeveer 7 lagen spieren, bestaande uit grote sterke spieren tot kleine stabiliserende spieren. Naast spieren ontspringen ook een tal van zenuwen vanuit de ruggengraat te hoogte van de nek. Een nekklacht is daardoor over het algemeen een blessure aan niet alleen de spieren maar vaak ook aan de gewrichten, banden en zenuwen.

Hoe ziet een behandeling er uit?

Fysiotherapie kan u helpen om te herstellen van uw klachten. Allereerst is het van belang om goed rust te nemen. Vaak is rust nemen lastig in te plannen in het drukke dagelijkse leven. De fysiotherapeut kijkt samen met u wat de beste manier van bewegen is. Om het herstel te verbeteren is het belangrijk wel te blijven bewegen, hierbij is de houding van de rest van het lichaam van belang.

Welke specialisten kunnen u met uw whiplash helpen?

Angela Gödecke

Fysiotherapeut, Echoscopist

Niels van der Meulen

Manueel therapeut

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut

Behandeling whiplash in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Fysiotherapie Hilversum?