Ischias behandelen in Hilversum?

Ischias is een benaming die voortkomt uit de geïrriteerde zenuw ischiadicus. De klachten zijn niet constant aanwezig maar alleen wanneer de zenuw wordt geïrriteerd. Vaak komen de klachten uit andere delen van het lichaam dan de lage rug. De zenuw is de langste zenuw van het menselijk lichaam. Indien er druk komt op de zenuw zijn de klachten lokaal aanwezig, maar ook vaak uitstralend naar het been.

Wat is de Ischiaszenuw?

De zenuw ischiadicus ontspringt vanuit het ruggenmerg via de bilspieren naar de achterkant van het bovenbeen, naar de kuit en eindigt uiteindelijk in de voet. Dit verklaart waardoor een hogere beknelling kan zorgen voor klachten tot aan de tenen.

Wat zijn oorzaken van Ischias klachten?

Ischias ontstaat door een ontsteking of door druk op de zenuwen. Overbelasting van de onderrugspieren en/of de bilspieren kan zorgen voor extra druk op de zenuwen. Door onderbelasting kunnen omliggende spieren verkrampen waardoor ook in dit geval de druk toeneemt op de zenuwen. Ook acute overbelasting door ongunstig bukken en tillen of een plotselinge buig en/of draaibeweging kan ischias ontstaan. Daarnaast kunnen een hernia, tumor of het verouderingsproces waarbij tussenwervelschijven dunner worden ten grondslag liggen aan ischias.

Hoe ziet een behandeling er uit?

Het is belangrijk de zenuw niet verder te irriteren om verder klachten te voorkomen. Een fysiotherapeut kan kijken wat de oorzaak van de klachten is, om er zo voor te zorgen dat de zenuw niet verder bekneld raakt. De verkramping van spieren heeft een negatieve invloed op het herstel van de klachten. Door de balans in spierkracht te verbeteren is de belasting op het lichaam beter te verdelen.

Welke specialisten kunnen u met uw Ischias helpen?

Angela Gödecke

Fysiotherapeut, Echoscopist

Niels van der Meulen

Manueel therapeut

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut

Ischias behandelen in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Fysiotherapie Hilversum?