Scoliose klachten behandelen in Hilversum

Bij een scoliose is er een zijdelingse kromming aanwezig, deze bocht kan eenzijdig of dubbelzijdig zijn. Er zijn twee soorten scoliose ‘s een functionele scoliose deze scoliose is een gevolg van bijvoorbeeld een beenlengteverschil waardoor het lichaam van houding veranderd. Een structurele scoliose is een scoliose die niet volledig te corrigeren is, deze vorm is onder te verdelen in een idiopatische scoliose (zonder oorzaak) en in een niet idiopatische scoliose (met aanwijsbare oorzaak).

Hoe ziet de anatomie van de rug eruit?

In de wervelkolom zitten een aantal bochten om ervoor te zorgen dat de wervelkolom veerkrachtig is. De halswervels is een bocht naar voren (een holling) zichtbaar, de borstwervels zit een bocht naar achteren (een bolling), de lendenwervels hebben weer een bocht naar voren (een holling) en het staartbeen heeft weer een bocht naar achteren (een bolling). Bij een scoliose is er een zijdelingse kromming aanwezig. Deze kan op verschillende plekken in de wervelkolom aanwezig zijn. Soms is er een eenzijdige bocht (een C-bocht) aanwezig en soms is er een dubbele bocht (een S-bocht) aanwezig.

Hoe kunt u scoliose herkennen?

Vaak is er zichtbaar dat er een vorm van scheefheid aanwezig is, de ene schouder staat hoger dan de ander. Het hoofd kan scheef boven het bekken staan waardoor er zichtbaar is dat het bovenlichaam verschoven is boven het bekken. Om de precieze van de bocht vast te stellen zullen er röntgenfoto’s worden gemaakt. Bij grotere bochten kunnen longproblemen voorkomen.

Team MoveWell behandeling bij scoliose

Fysiotherapiebehandeling bij scoliose

Persoonlijk behandelplan MS

Bij een scoliose is in 80% van de gevallen de oorzaak onbekend. Erfelijkheid kan een rol spelen in het ontstaan van een scoliose. Oorzaken van een scoliose kunnen zijn een beenlengteverschil, een afwijkingen in het wervelkanaal, aandoeningen van de wervels of een eenzijdige spierzwakte.

De fysiotherapeut kan samen met de chiropractor deze klacht goed aanpakken. De focus van de fysiotherapeut ligt op de mobiliteit en stabiliteit van de wervelkolom. Door middel van spiertechnieken en/ of mobilisatietechnieken kan de fysiotherapeut deze klacht aanpakken.

Oefeningen zijn daarnaast belangrijk om resultaat te halen en te behouden.

Chiropractiebehandeling bij scoliose

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Scoliose is een aandoening die goed behandeld kan worden. Bij een te grote hoek of kromming zal de therapeut u verwijzen naar de huisarts en/of ziekenhuis.

Er kan veel spanning komen te staan op andere structuren wanneer er een scheefstand ontstaat. Om de rug te ontzien worden verschillende technieken toegepast door de therapeut.

Rugscholing en rugrevalidatie bij scoliose

movewell rugrevalidatie

Het belang van een goede beweging en houding is uiterst belangrijk. Door middel van onze rugscholing geven wij advies en oefeningen om uw rug gezond te krijgen en te houden.

Indien uw klachten meer aandacht vereisen hebben wij de rugrevalidatie. Deze rugrevalidatie versterkt u kleine spieren van de wervelkolom en uw leert ze beter te gebruiken.

Welke specialisten kunnen u met uw scoliose helpen?

Angela Gödecke

Fysiotherapeut, Echoscopist

Niels van der Meulen

Manueel therapeut

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut

Behandeling klachten door scoliose in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. MoveWell Feel Better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell fysiotherapie Hilversum?