Bovenrugklachten

Bij MoveWell zien wij veel mensen met klachten aan de bovenrug. Deze klachten zijn veelal het gevolg van een irritatie aan de gewrichten en spieren.

 

 

De chiropractor is bij uitstek de specialist om klachten aan de bovenrug te behandelen.

Anatomie van de bovenrug

De wervelkolom heeft 24 wervels. De thoracale wervelkolom is de verzamelnaam van de middelste 12 wervels. Aan deze 12 wervels die de thoracale wervelkolom telt zitten 12 ribben vast, daardoor is dit het meest stabiele gedeelte van de wervelkolom.

Tussen de wervels bevinden zich tussenwervelschijven die fungeren als kussentjes. De scharnieren tussen de wervels worden facetgewrichten genoemd. Tussenwervelschijven en facetgewrichten zorgen samen voor een optimale beweging van de wervelkolom. In de rug zitten ongeveer zeven lagen spieren, variërend van kleine tot grote spieren.

Wat zijn de typische symptomen bij bovenrugklachten?

De meest voorkomende symptomen van klachten aan de bovenrug zijn stekende en zeurende pijn in het bovenste gedeelte van de wervelkolom en/ of ribben. Veelal is de oorzaak een beperkte beweging en dit wordt vaak als zodanig ervaren.  Boven rugklachten kunnen ook de bewegelijkheid van de rest van de wervelkolom beïnvloeden, waardoor nek- en rugklachten kunnen optreden en visa versa. Wanneer alle structuren optimaal met elkaar samenwerken kan de bovenrug goed functioneren.

Wat zijn de oorzaken van bovenrugklachten?

Bovenrugklachten kunnen geleidelijk ontstaan. Dit kan onder andere door een verkeerde beweging, en slechte houding.

Rugpijn kan ook acuut ontstaat door onverwachte bewegingen, zwaar en/of verkeerd tillen of door een ongeluk.

Ons team kan u helpen bij bovenrugklachten!

Chiropractie behandeling bij bovenrugklachten

chiropractor in Hilversum

Een chiropractor zal door middel van onderzoek en een uitgebreide intake zoeken naar een eventuele bewegingsbeperking. Het onderhanden nemen van deze problemen wordt gedaan doormiddel van behandeling op onze functionele behandelbanken.

 

 

Fysiotherapie behandeling bij bovenrugklachten

De fysiotherapeut bij MoveWell zal de behandeling veelal combineren met de chiropractor waar de fysiotherapeut zal focussen op mobiliserende technieken, spiertechnieken en het geven van oefeningen en adviezen om te herstellen en ervoor te zorgen dat de klacht niet terugkomt.

Rugscholing en Rugrevalidatie

Veelal is de oorzaak een verkeerde beweging of houding. De rugscholing zal hierin adviseren dit te verbeteren met houdingsadvies en oefeningen.

Welke specialisten kunnen u met uw bovenrugklachten helpen?

Angela Gödecke

Fysiotherapeut, Echoscopist

Niels van der Meulen

Manueel therapeut

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut

Carlien Dirkse van den Heuvel

Fysiotherapeut

Behandeling bovenrugklachten in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Chiropractie Hilversum?