Stenose gerelateerde klachten behandelen in Hilversum?

Stenose kan een oorzaak zijn van rugklachten. Stenose van de wervelkolom wordt ook wel kanaalstenose genoemd. De zenuwen lopen door het wervelkanaal.  De zenuwen kunnen bedrukt raken en dit kan resulteren in klachten.

 

 

MoveWell kan u helpen bij het verminderen van stenose gerelateerde klachten.

Stenose in de onderrug

Als er een vernauwing is van het wervelkanaal in de onderrug dan noemen wij dit lumbale stenose of lumbale kanaalstenose. Dit geeft veelal pijn in de onderrug en/ of be(en).

 

Stenose in de nek

Vernauwing van het wervelkanaal in de nek wordt cervicale stenose genoemd. Klachten zijn vooral merkbaar in de nek en/of arm(en) en/ of ben(en).

Verschillende soorten stenose

Waar u pijn en andere symptomen ervaart ligt aan waar de vernauwing zich bevindt. Is dit in het wervelkanaal dan noemen wij dit centrale stenose of spinale stenose. Is er een vernauwing aan de zijkant van de wervelkolom waar de zenuwen de wervelkolom verlaten dan wordt dit laterale recess stenose of foraminale stenose genoemd.

Wat zijn de oorzaken van kanaalstenose?

Veroudering van het skelet als oorzaak van stenose

beweging nek fysio

Stenose klachten zijn veelal het gevolg van een ouder wordend bewegingsapparaat. Eén van de meest voorkomende oorzaak van stenose zijn de gevolgen artrose. De gewrichten van de wervels, de facetgewrichten kunnen slijten dusdanig verdikken. Deze facetgewrichtsartrose kan het kanaal daardoor ernstig vernauwen.

Het bot en het kraakbeen kan veranderen en kan richting en kanaal drukken en daarmee het kanaal vernauwen. De banden die om de wervels heen lopen kunnen verdikken en dit kan ook leiden tot stenose.

Osteoporose als oorzaak van stenose

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Osteoporose is botontkalking en treedt met name op bij mensen boven de 50 jaar. Osteoporose kan een andere reden zijn dat stenose van de wervelkolom ontstaat. Bij osteoporose wordt het bot zwakker en is het risico van botbreuken daarmee groter. Een inzakking van de wervel kan voorkomen en daarmee stenose veroorzaken.

Hernia die resulteert in stenose

#fysio #fysiotherapie #chiropractie #praktijk #Hilversum #movewell #movewellminute #behandeling #rugklachten #sportfysiotherapie #bekkenklachten #nekklachten

Een hernia is een uitpuiling van de tussenwervelschijf. Indien deze uitpuilt dan kan dit resulteren in kanaalstenose.

Welke symptomen kunnen optreden bij kanaalstenose?

Klachten door stenose zijn veelal het gevolg van de druk die opbouwt tegen de zenuw. Symptomen zijn merkbaar ter hoogte van de plaats van de stenose, bijvoorbeeld laag in de rug of nek.

Symptomen kunnen ook uitstralen. Deze klachten ontstaan ook doordat de druk op de zenuw opbouwt. De klachten zijn dan voelbaar in het traject van de zenuw. Dit kan in het been zijn of arm. Dit kan ook in beide benen of armen zijn. Typische symptomen zijn pijn, stijfheid, tintelingen gevoelloosheid en zwakte.

Is behandeling van stenose klachten mogelijk?

Onze chiropractoren en fysiotherapeuten zien veel patiënten die klachten hebben ten gevolge van stenose. Ook dankzij onze speciale rugrevalidatie en rugscholing kunnen wij u goed helpen.

Indien er een MRI, röntgenfoto of ander diagnostiek is gedaan, wordt u aangeraden dit mee te nemen naar het consult. Er wordt vervolgens bepaalt in hoeverre er door middel van lichte bewegingstechnieken verbetering kan optreden in uw conditie.

Artrose en osteoporose kan niet veranderd worden door behandeling echter kunnen de gevolgen van deze klachten goed aangepakt worden. Een behandeling kan namelijk uiterst succesvol zijn om symptomen als pijn te verminderen!

Welke specialisten kunnen u met stenose klachten helpen?

Angela Gödecke

Fysiotherapeut, Echoscopist

Niels van der Meulen

Manueel therapeut

Simon Oosterhoff

Fysiotherapeut, Kinderfysiotherapeut

Behandeling klachten ten gevolge van kanaalstenose in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons. Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. Move well, feel better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell Chiropractie Hilversum?