Op zoek naar een fysiotherapeut in Hilversum voor de behandeling van MS?

Fysiotherapie MoveWell in Hilversum is toonaangevend in de behandeling en revalidatie van mensen met Multiple Sclerose (MS). Onze fysiotherapeuten en oefentherapeuten zijn expert in de behandeling en begeleiding bij MS door middel van speciaal ontworpen beweegtrajecten.

Bij MoveWell onderhouden we een nauwe samenwerking met medische specialisten om complexe aandoeningen zoals MS effectief te behandelen. Wij hebben de neurologie specialisme in huis, zo zorgen wij ervoor dat uw behandeltraject optimaal verloopt.

Bij MoveWell ligt niet alleen de focus op innovatie en wetenschappelijke aanpak, maar ook op de sfeer. Wij creëren een omgeving waarin u zich op uw gemak voelt.

Als u deze pagina bezoekt, bent u waarschijnlijk al bekend met de complexiteit en gevolgen van MS. Echter, voor de volledigheid zullen we de details uitgebreid behandelen, om te benadrukken dat wij de nodige expertise en begeleiding voor de beste begeleiding bij Multiple Sclerose in huis hebben.

Onze fysiotherapie en oefentherapie kan veel betekenen bij de behandeling en begeleiding bij MS - Multiple Sclerose. Wij doen dit door middel van verschillende behandelmogelijkheden.

Oefentherapie

fysio-in-hilversum-met-sportschool-600x300

Dit kan helpen bij het behouden en verbeteren van de spierkracht en de mobiliteit van de patiënt. Het kan ook de vermoeidheid verminderen en de patiënt helpen om beter om te gaan met de dagelijkse activiteiten. Oefeningen zijn gericht op het dagelijks leven of zijn ervoor om spierkracht en spiermassa te behouden of verbeteren.

Balanstraining

Balans bij ziekte van Parkinson of MS

Evenwichtsproblemen zijn een veelvoorkomend symptoom van MS, en een fysiotherapeut kan helpen bij het verbeteren van de balans en het verminderen van het risico op vallen. De oefeningen bestaan uit statische en dynamische balans oefeningen en de loopvaardigheid met en zonder hulpmiddel.

Ademhalingsoefeningen

CVA_fysiotherapie_hilversum

MS kan leiden tot ademhalingsproblemen, en een fysiotherapeut kan oefeningen voorschrijven om de ademhalingsspieren te versterken en de ademhaling te verbeteren. Daarnaast is de ademhalingstechniek ook erg belangrijk.

Spasticiteitsbehandeling

fysiotherapie ALS

Spasticiteit is een veelvoorkomend symptoom van MS, en een fysiotherapeut kan verschillende technieken gebruiken om de spasticiteit te verminderen, zoals rek- en strekoefeningen en spierontspanningstechnieken.

Mobiliteitstraining

actief-blijven-parkison-hilversum

Een fysiotherapeut kan helpen bij het trainen van de patiënt in het gebruik van hulpmiddelen zoals looprekken, rolstoelen en scooters, om de mobiliteit te behouden en de onafhankelijkheid te vergroten.

Persoonlijk afgestemde behandeling

Persoonlijk behandelplan MS

Het is belangrijk op te merken dat de specifieke behandelingsbenaderingen kunnen variëren, afhankelijk van de individuele behoeften en symptomen. Onze fysiopeuten zullen in samenwerking met de patiënt een gepersonaliseerd behandelplan samenstellen.

Wat is MS?

Multiple sclerose (MS) is een chronische auto-immuunziekte die het centrale zenuwstelsel aantast. Bij MS valt het immuunsysteem per abuis de beschermende laag rondom zenuwvezels aan, genaamd myeline, in de hersenen en het ruggenmerg. Dit leidt tot communicatieproblemen tussen de hersenen en de rest van het lichaam, resulterend in uiteenlopende symptomen die per persoon kunnen verschillen. Hierbij kan gedacht worden aan: spierzwakte, spasmen, vermoeidheid, evenwichtsproblemen en verminderde mobiliteit. Fysiotherapie bij MS kan helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van leven van de patiënt en het behouden van hun fysieke functies.

Wat is de oorzaak van MS?

De oorzaken van Multiple Sclerose (MS) zijn grotendeels onbekend, hoewel er aanwijzingen zijn dat zowel genetische als omgevingsfactoren een rol kunnen spelen. De ziekte komt vaak voor bij jongvolwassenen, maar kan op elke leeftijd starten. Hoewel MS momenteel geen remedie heeft, richt de behandeling zich voornamelijk op het beheersen van symptomen, het vertragen van de progressie van de ziekte, het behouden van de kwaliteit van leven en het bieden van ondersteuning aan patiënten en hun families.

Neurorevalidatie bij MoveWell

Neurorevalidatie is een tak van de revalidatiegeneeskunde die zich richt op het herstel en de verbetering van de functies van het zenuwstelsel na een beroerte, traumatisch hersenletsel, hersentumor of andere neurologische aandoeningen. Het doel van neurorevalidatie is om de patiënt zo veel mogelijk te laten herstellen en terug te laten keren naar hun dagelijkse leven.

Neurorevalidatie omvat verschillende behandelingen en methoden die gericht zijn op het verbeteren van de motorische, cognitieve en psychosociale functies van de patiënt. Het kan worden gegeven door verschillende zorgverleners, waaronder neurologen, revalidatieartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten, psychologen en maatschappelijk werkers.

Een belangrijk onderdeel van neurorevalidatie is fysiotherapie. Fysiotherapie richt zich op het verbeteren van de mobiliteit, het verminderen van spasticiteit, het vergroten van de spierkracht en het verbeteren van de balans. Dit kan worden bereikt door middel van verschillende oefeningen en technieken die zijn afgestemd op de individuele behoeften van de patiënt.

Wie zijn onze gespecialiseerde fysiotherapeuten?

Merle Leemhuis

Oefentherapeut, Geriatrie Fysiotherapie

Jasper de Vries

Fysiotherapeut

Fysiotherapie in Hilversum

Benieuwd hoe een van onze specialisten u verder kan helpen? Neem dan contact op met ons.
Het is onze missie om u goed te laten bewegen zonder klachten. MoveWell, Feel Better!

Wilt u een afspraak maken bij MoveWell fysiotherapie Hilversum?